Over ons

Toen René en ik gingen samenwonen in een appartement in Amsterdam Centrum wilde René per sé een "buiten". Dat werd een volkstuin. Hoe heerlijk het hebben van een volkstuin ook was, het kon een tuin direct bij het huis niet vervangen. Even wroeten om het hoofd leeg te maken werd een bezigheid voor het weekend. Het verlangen naar een grote tuin bij huis nam toe.

Wij besloten om naar Frankrijk te verhuizen. Daar kochten wij een boerderij met veel grond en we toverden in de jaren dat wij daar woonden de ruimte rondom onze gebouwen om tot een prachtige tuin. We maakten ons kleine meertje schoon, introduceerden daar tuinplanten en creeerden zo een heerlijk natuurlijk zwemparadijs. Onze gasten in de gite genoten daar net zo van als wij.

Toch begon het vaderland steeds meer aan ons te trekken. Dit bracht ons er toe om ons bezit weer te verkopen en eind 2015 verhuisden we terug naar Nederland. 

René Verweij

Ik, Tuinman René werk ook hier in de tuin. Hier niet in samenspraak met de klant maar samen met mijn man Erwin. We vullen elkaar goed aan, de tuin groeit onder onze handen uit tot iets wat we alleen niet hadden kunnen bedenken. Zoals ik waardering heb voor de combinaties die hij weet te bedenken zo heeft hij waardering voor mijn creatieve uitingen zo hier en daar. Hij blijft wat dichter bij huis, in het rondeel, moesbos en kwekerij. Ik ben meer te vinden in de Buitenhof, het bos en de plomp. Daar gaat het minder over bijzondere planten en combinaties maar is de aanplant vooral rustig doch robuust. Zo geven we samen vorm aan een plek die ons lief is.

Erwin Odendaal

Als student had ik een klein tuintje bij mijn benedenwoning in Amsterdam Oost. Toen merkte ik al hoe ontspannend het werken in de tuin kon zijn en wat een heerlijke afwisseling het wroeten in de aarde was met zitten in de boeken met het hoofd. Mijn latere werk als webdesigner maakte het zelfs noodzakelijk om ook fysieke arbeid te doen. RSI lag steeds op de loer. Sinds oktober 2017 werk ik als Body Stress Release practitioner. Voor een groot deel is dit fysiek werk en dat is een stuk gezonder voor mijn lijf. Maar het contact met cliënten is ook inspannend. Onze tuin zou ik niet kunnen missen. Ik vind het heerlijk om tijdens mijn vrije dagen te kunnen werken in ons paradijs. Helemaal m'n eigen gang kunnen gaan, in mijn eigen tempo en al mijn ideeën uit te proberen. Het streven is altijd naar een prachtige, maar vooral ook natuurlijke tuin die mens, dier en plant voedt. Onze kleine bijdrage aan het enorme verval van natuur in deze omgeving.