Berichten

Lekker verdwijnen in eigen tuin

Ik vraag mij weleens af, 'waarom zoveel tijd steken in een tuin?' Waar doe ik het voor? En dan is…

Buitenhof zomer 2018

In deze blog gaat het over het deel dat wij in 2014 als extra grond hebben aangekocht. Hoe staat dit…

Deelnemer Open Tuinengids

Begin juni werd onze tuin bezocht door vierentwintig dames van een tuinclub uit de Bilt. Onder hen was…

Extreme droogte en toch een mooie tuin?

Extreme droogte en toch een mooie tuin, hoe doe je dat? Wat ons betreft niet door (dagelijks) te sproeien, dat maakt planten lui en je blijft zo aan de gang. Wij zien dat de planten die goed zijn aangeslagen het prima volhouden. Ze blijven weliswaar wat kleiner soms, hangen na echt warme dagen wat slap aan het eind van de dag, maar zolang ze de volgende morgen weer fier overeind staan is er niets aan de hand. En toch hebben wij ook water gegeven dit seizoen. De grote ingrepen in het Rondeel, waar veel van plek wisselde en nieuwe soorten hun intrede deden, dwongen ons daartoe. Ook de bomen, struiken en vaste eetbare planten in het voedselbos konden we niet verloren laten gaan. Het eerste jaar moet je bomen, struiken en ook siergrassen altijd goed in de gaten houden.

Het is weer voorjaar!

Dit is alweer ons vierde voorjaar aan de Selschardijk. Onze wensen worden duidelijker. De meeste planten raken volgroeid, anderen vallen uit. Het was tijd om flink in te grijpen!

Meer biodiversiteit voedselbos

Een weerbaar ecosysteem heeft een grote biodiversiteit. Maar dat is niet de enige reden waarom we dit seizoen weer flink wat bomen, struiken en eetbare vaste planten toevoegen aan ons voedselbos. Het streven is immers om zo veel mogelijk uit eigen bos te kunnen eten.

Zomer 2017

We zijn geselecteerd als één van de mooiste tuinen in de kop van Noord-Holland! Dit houdt ons scherp en we zullen volgend jaar met nog meer energie en enthousiasme de tuin verder transformeren tot een waar paradijs voor mens, plant en dier.

Voorjaar 2017

Het is vandaag de langste dag, een mooi moment om even terug te blikken op de afgelopen periode. De laatste weken is het naar mijn gevoel hoogzomer. Mooie warme dagen. Zon is heerlijk maar we hebben ook regen nodig, die was er niet veel.

De donkere dagen na kerst

Nog geen sneeuw gezien en slechts af en toe wat ijs op de sloten, maar opeens hadden we daar een cadeautje in de vorm van aanvriezende mist. En dat leverde prachtige plaatjes op.

Grassen in oktober

Pluimen, wolken en fonteinen die het licht van de laag staande najaarszon vangen. In de prachtigste herfstkleuren gaan ze ten onder.

Geen kip (meer) te zien

Zoals sommigen weten kregen wij zes kippen bij dit huis. Dat aantal zakte naar vijf na een aanval door een roofvogel. In den beginne legden ze allen één ei per dag. Dat was wat veel, maar je hebt ook wat om mee te nemen als je op bezoek gaat…

Impressie 12 – Nazomeren

Het nazomeren van het Groene Route open tuinen weekend gemist? Of wilt u het nog eens rustig door te tuin heen ‘lopen’? Nou dat kan. We beginnen in de voortuin.

Scroll naar boven