Impressie 12 – Nazomeren

Erwin Odendaal

Het nazomeren van het Groene Route open tuinen weekend gemist? Of wilt u  nog eens rustig door tuin heen ‘lopen’? Nou dat kan. We beginnen bij de voortuin. De twee kleine borders aan de weg, die dit voorjaar zijn aangeplant, worden al zo vol dat ik genoodzaakt was om de Artemisia vorige week helemaal terug te knippen. Die zal weer uitlopen tot een keurige bol. Ik vind het er nu lekker fris uitzien met die prachtige witte schermbloemen van de Ammi en de citroengele bloemetjes van de Helianthus ‘Lemon Queen’.

René knipt wat aan de doorgang van het pad door het bosje naar het weiland. Juultje houdt hem als gezelschapsdier – zoals het hoort – gezelschap. De hagen lijken goed aan te slaan en het vlechtscherm raakt steeds meer begroeid. Aan de voet van de Hop staat een prachtig exemplaar van grote weegbree. Die is eetbaar als salade en mag daarom ook blijven. De grote border is bomvol en desondanks toch nog transparant. Er is genoeg materiaal om de uitbreiding binnen het vlechtscherm in september aan te planten.

De eettuin raakt al aardig gevuld met eetbare vaste planten. De dit jaar aangelegde borders achterin krijgen ook vorm. We hebben echter besloten om hier een bosje van te maken. De planten zullen in de loop van de tijd gaan verhuizen naar de grote ronde border. Maar alles op z’n tijd en voor nu is het een heerlijke plek.

Tot slot een kijkje naar de voortuin vanaf de bank in de huiskamer.

Scroll naar boven