Impressie 7 – Wilgen en paden

Tuinman & Co. - tuinpad
Erwin Odendaal

René is de afgelopen weken een paar keer met de aanhanger wilgentakken gaan halen. Op twee verschillende adressen, waar geknot was en waar ze van de wilgentakken af wilden. Er staan er nu zesendertig een meter in de grond. Over de hele lengte van ons perceel en dan nog een stukje de hoek om aan de noordkant. Daar staat een dubbele rij.
Van de rest van de wilgentakken heeft hij een groot scherm gemaakt. Dat beschermt de planten een beetje tegen de wind en het maakt de tuin wat beslotener. Van de schuur tot aan dit scherm zal de grote vaste planten border komen. Daar loop je straks doorheen het weiland in. Op termijn zal de functie van het scherm  overgenomen worden door hagen. Die gaan we in de eerste week van maart planten. Het wordt een beukenhaag.

Ondertussen ben ik achterin de tuin bezig geweest met de aanleg van een nieuw pad voorlangs de paardenschuur met een boog naar de kas. Het was voor het eerst dat ik met klinkers bestraatte. En dat viel niet mee. Ik ben te veel met waterpas in de weer en dus te perfectionistisch. Dat schiet niet op. Toen ik dat inzag heb ik het laatste stuk rap gedaan.  En het is mooi geworden.
De klinkers die al in de tuin lagen zijn eenvoudige betonklinkertjes. Maar ondersteboven gelegd zijn ze bijna chique. Wij vinden sowieso alle ordinaire bestrating het mooist ondersteboven. Omgekeerde grindtegels geven een betonlook waar je wel hier en daar nog een kiezel in ziet zitten. Eigenlijk heel Zen.

 

Scroll to top